luni, 17 august 2009

Libra Bank a încheiat un parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural pentru finanţarea IMM

Libra Bank a semnat un parteneriat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru susţinerea finanţării IMM-urilor din România, care au acum acces, prin bancă, la fondurile europene alocate dezvoltarii sectorului agricol, a anunţat miercuri Libra Bank.

"Prin acest parteneriat, Libra Bank, în calitatea sa de co-finanţator al proiectelor, ajuta IMM-urile să acceseze mai usor şi mai rapid fondurile europene, pe baza garanţiilor asigurate de FGCR", se arată în comunicatul băncii.

Astfel, printre beneficiarii acestui program se află societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, asociaţiile de fermieri şi consiliile locale care desfăşoară activităţi în domeniul agricol.

Suma garantată de FGCR poate ajunge până la 50% din valoarea creditului pe termen scurt şi până la 100% în cazul creditului de investiţii, acordate pentru co-finanţarea beneficiarilor programelor SAPARD, FEADR, FEP şi FEGA.

Banca a lansat două noi produse pentru IMM-uri, prin care acestea îşi pot acoperi necesarul de co-finanţare. Acestea sunt creditul de investiţii, pentru completarea până la 100% a surselor proprii şi creditul destinat pre-finanţării nevoilor clientului până la încasarea banilor de la autoritatea de management.

În prezent, clienţii IMM ocupă aproximativ 50% din portofoliul de credite al Libra Bank, urmaţi de cei din sfera profesiilor liberale cu 40% şi de clientii persoane fizice cu 10%.