luni, 17 august 2009

Morgan Stanley a afişat a treia pierdere trimestrială consecutivă după achitarea ajutoarelor de stat

Morgan Stanley a afişat miercuri ce-a de-a treia pierdere trimestrială consecutivă, în contextul în care câştigurile au fost depăşite de costurile legate de rambursarea ajutoarelor guvernamentale, relatează Reuters.

Compania
a anunţat că pierderile aplicate acţionarilor s-au adâncit în al doilea trimestru la 1,26 miliarde dolari, echivalent cu 1,10 dolari/acţiune, faţă de profitul de 1,1 miliarde euro, sau 1,02 dolari/acţiune, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile nete au scăzut cu 24%, la 2,9 miliarde dolari.

Pa parcursul trimestrului, Morgan Stanley a rambursat 10 miliarde dolari din ajutorul guvernamental acordat în cadrul programului
de salvare a sistemului bancar
, determinând un cost
unic de 850 milioane dolari.

A fost un trimestru agitat pentru Morgan Stanley, care a făcut mai mult decât să înapoieze ajutoarele guvernamentale, şi a creat împreună cu Citigroup Inc o companie de brokeraj cu capital mixt, numită Morgan Stanley Smith Barney.

În contextul în care Morgan Stanley a redus nivelul riscurilor după prăbuşirea sectorului financiar
, toamna trecută, banca a început să înregistreze câştiguri reduse comparativ cu concurenta Goldman Sachs, care a afişat săptămâna trecută venituri nete de 3,4 miliarde dolari.