joi, 9 iulie 2009

Judecătorii decid astăzi dacă vor prelungi mandatul de arestare preventivă în dosarul permiselor auto de la Piteşti

udecătorii decid astăzi dacă învinuiţilor din dosarul permiselor auto de la Piteşti li se vor prelungi pentru a treia oară arestarea preventivă

Magistraţii Curţii de Apel discută în această dimineaţă cererea procurorilor anticorupţie de a-i reţine în continuare în arest pe cei 22 de învinuiţi în dosarul
permiselor de la Piteşti. Cei 22 au fost reţinuţi în luna iunie pentru că au eliberat în mod ilegal permise de conducere la peste 2800 de persoane din toată ţara.

Procurorii DNA au instituit, în luna iulie, măsura sechestrului pe averile tututor învinuiţilor din dosarul în care mai mulţi poliţişti din Argeş sunt acuzaţi că emiteau pemise de conducere în schimbul unor sume de bani.

În prezent, aceasta este cea de-a treia solicitare de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru că, spun procurorii DNA, ancheta este amplă şi implică audierea a sute de persoane. Mai mult, aceştia susţin că în dosar sunt implicaţi poliţişti care prin infracţiunile lor au zdruncinat încrederea românilor în instituţiile statului.