luni, 20 iulie 2009

Michael Jackson s-a inteles cu printul Bahrainului

Starul pop Michael Jackson a incheiat un aranjament extrajudiciar pentru returnarea datoriei la printul Bahrainului, dupa ce acesta solicitase, printr-o plangere depusa la o instanta londoneza, rambursarea sumei de 7 milioane de dolari (5,5 milioane de euro
), transmite Mediafax.

Anuntul
legat de aranjamentul privind returnarea datoriei, incheiat prin intermediul avocatilor, a fost facut duminica seara de unul dintre purtatorii de cuvant ai starului american.

Michael Jackson intentionase sa se deplaseze personal la Londra, pentru a depune marturie in fata instantei britanice in acest caz, in care s-ar fi confruntat in justitie cu seicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa, al doilea fiu al emirului din Bahrain, potrivit declaratiei unuia dintre avocatii lui Jackson.

Jackson era pe punctul de a urca la bordul avionului sau pentru a zbura spre Londra cand a fost anuntat de echipa lui de avocati sa amane calatoria deoarece cele doua parti au ajuns la un acord de principiu, a declarat purtatorul de cuvant al lui Jackson, care a adaugat ca astfel starul nu mai trebuie sa fie prezent la audierea de luni.

Printul din Bahrain a cerut justitiei britanice sa-l oblige pe Jackson la plata celor 7 milioane de dolari pe care sustine ca le-a imprumutat cantaretului. Potrivit declaratiei lui Bankim Thanki, avocatul printului, Jackson se angajase prin contract sa inregistreze doua discuri, sa scrie o autobiografie si sa joace intr-o comedie muzicala.

Michael Jackson, sustinut financiar
de catre seicul Abdulla incepand din 2005, a negat existenta oricarui contract si a declarat ca crezut ca banii primiti au fost cadouri
.

Starul american s-a mutat in Bahrain, alaturi de copiii si de tot personalul lui in 2005, dupa ce a fost achitat de catre justitia americana la finalul unui proces in care fusese acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor. Jackson a parasit Bahrainul in mai 2006 si i-a cerut seicului, o luna mai tarziu, sa il elibereze de conditiile contractului, fiind insa refuzat de catre acesta, conform declaratiei avocatului printului din Bahrain.

Potrivit lui Thanki, seicul i-a asigurat
starului american un anumit sprijin financiar in urma procesului din 2005, cand a luat asupra sa integral cheltuielile de judecata ale procesului lui Jackson, estimate la suma de 2,2 milioane de dolari.

Michael Jackson, recent convertit la religia musulmana, detine recordul pentru cel mai bine vandut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, "Thriller" (1982), cu care a castigat opt premii Grammy. Sapte dintre aceste premii au fost obtinute pentru melodia care da titlul albumului. Acest materia