sâmbătă, 21 februarie 2009

Adriean Videanu desfiinteaza un parc facut din banii cetatenilor

Adriean Videanu a venit de la Paris cu ideea ca Bucurestiul are mai mult spatiu verde decat capitala franceza. Poate din acest motiv la ultima sedinta de consiliu le-a impus alesilor un plan urbanistic zonal, prin care urmeaza sa fie betonat un parc de 200 de metri patrati facut pe cheltuiala locuitorilor din zona si donat apoi primariei. Ca nu a fost respectata legea transparentei decizionale, iar vecinii parcului nu au stiut de aceasta propunere n-ar fi inca mare lucru. Mai grav este ca Videanu face astfel jocul unor cercuri de interese care au penetrat Primaria Capitalei.

Pentru ca, in urma cu un an si jumatate, un consilier juridic din primarie, care apara, de doi ani, aceeasi zona verde din nordul orasului, si-a schimbat brusc pledoaria, sustinand la ultimul termen desfiintarea parcului.
Cererea juristului i-a lasat masca si pe judecatori, care au luat decizia corecta in cele din urma.

Transformat din groapa de gunoi in spatiu verde, parcul din Strada Cretei, facut si ingrijit de locuitori si predat adiministratorilor domeniului public, are ca scop principal sustinerea terasamentului unui drum realizat in urma cu cativa ani de municipalitate. Terenul respectiv trecuse din domeniul privat in domeniul public al primariei ca sa fie facut terasament inclinat, plantat cu pomi, care sa sustina o sosea.

Dar
se pare ca parcul creeaza probleme detinatorilor unor terenuri din spate, Pascu Miruna si Pascu Mihail Claudiu. Desi terenurile lor au iesire la strazi secundare din spatele parcului, acestia cer insistent primariei de multa vreme desfiintarea zonei verzi si realizarea unui drum, ca sa aiba iesire la o zona foarte cautata de agentii imobiliari: Intrarea Scoala Herastrau.

Cum smenul din instanta nu a tinut, proprietarii terenurilor au obtinut un plan de urbanism care, absolut "intamplator", taie in doua spatiul verde in care locuitorii au investit sute de milioane de lei si pe care ei apoi l-au donat primariei. Acum, acestia mai pot doar sa atace in instanta decizia consilierilor municpali, ca sa-si pastreze parcul